30/01/2018

Bibliotecile publice din Moldova susțin dezvoltarea competențelor digitale pentru angajare în câmpul muncii și antreprenoriat

14 decembrie 2017, mai mult de 50 de bibliotecari și reprezentanți ai ONG-urilor au participat la Conferința de Celebrare a Programului de Granturi pentru Biblioteci și ONG-uri în Dezvoltare Comunitară Colaborativă, susținut de programul Novateca. În cadrul evenimentului, participanții au prezentat oportunitățile economice și sociale oferite comunităților pe parcursul ultimelor 7 luni și au promovat succesele obținute.

Acest program de granturi a susținut bibliotecile în dezvoltarea a 19 servicii moderne și inițiative comunitare și abordarea unor probleme globale precum șomajul, lipsa unei educații financiare și insuficiența dezvoltării competențelor digitale, de scriere și gestionare a proiectelor în rândurile utilizatorilor.

Pentru a contribui la soluționarea șomajului și a perspectivelor limitate de angajare în câmpul muncii, cu care se confruntă astăzi mai mult de 45.000 de moldoveni, bibliotecile publice din Moldova și-au focalizat resursele pe dezvoltarea educației financiare și crearea unui mediu informativ amplu, care să contribuie la dezvoltarea profesională a utilizatorilor și a competențelor lor de lider.

Oxana Vizitiu, participând la instruirile de angajare în câmpul muncii la bibliotecă, acum lucrează într-o instituție de alimentație publică.

„Fiind dotate cu tehnologii moderne și oferind acces gratuit la internet, bibliotecile publice sunt tot mai solicitate în termeni de asigurare a resurselor informaționale, atât de necesare la fiecare etapă a procesului de angajare – elaborarea CV-urilor electronice, completarea online a cererilor de angajare și dezvoltarea competențelor IT, necesare în procesul de lucru”, a subliniat partenerul bibliotecii Olga Patlati, Președinta A.O. „Onoarea și Drepturile Femeii Contemporane”

Mai mult de 300 de femei și tineri au beneficiat de instruiri în educație financiară și angajare în câmpul muncii, consolidându-și abilitățile de scriere a unui CV profesional și a unei scrisori de intenție, pregătindu-se pentru un interviu de angajare și învățând despre clauzele și politicile contractului individual de muncă, dintre care 70 au fost angajați în câmpul muncii. Alte 25% din cei 152 de utilizatori ai bibliotecilor care au participat la un curs de gestionare a afacerilor au reușit să-și inițieze propria afacere. La acest curs, participanții au învățat să elaboreze un plan de afaceri în baza analizei SWOT a companiei și a cercetării de piață și s-au familiarizat cu prevederile financiare, fiscale și legislative de bază, necesare pentru înregistrarea unei afaceri.

„Într-o zi, am văzut anunțul bibliotecii despre instruirile în domeniul angajării și m-am înscris imediat”, a menționat Oxana Vizitiu, participantă la cursurile de instruire de la biblioteca din Băhrinești, raionul Florești. „Aceste instruiri ne ajută să căpătăm mai multă încredere în sine și să obținem mai multe cunoștințe despre practicile de afaceri”.

Adițional serviciilor de angajare în câmpul muncii și antreprenoriat, bibliotecile oferă utilizatorilor oportunități de dezvoltare a competențelor digitale prin înscrierea la cursul online iCAN, disponibil la Centrele de Excelență Profesională din Chișinău, Bălți, Telenești, Orhei, Căușeni și Cahul.

Pe parcursul ultimilor 5 ani, bibliotecile publice din Moldova au devenit o resursă extrem de importantă în procesul de căutare a locurilor de muncă, dezvoltând parteneriate durabile cu agenții naționale și locale de ocupare a forței de muncă și ONG-uri și susținând peste 850 de șomeri în procesul de utilizarea a tehnologiei pentru a căuta un loc de muncă și a pregăti documentele necesare aplicării pentru un post vacant.

În cadrul acestui program de granturi, Novateca a susținut 4 proiecte de colaborare între bibliotecile publice și partenerii lor: A.O. „Academia de Inovare și Schimbare prin Educație” (Chișinău), A.O. „Onoarea și Dreptul Femeii Contemporane” (Bălți), A.O. „ADDNET” (Ungheni) și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova.

Pentru a urmări cele mai importante realizări din cadrul acestor proiecte, accesați infograficele de mai jos:

ADDNET - Educația Financiară ABRM - Design și Management de Proiecte ICAN - Carieră de Succes ICAN - Carieră de Succes

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md