16/08/2016

Hacking-ul este acum vesel și explorator!

De-a lungul ultimilor ani, hackathon-urile au câștigat foarte multă popularitate în rândul specialiștilor din mediul tehnologiei informației, luând cu asalt lumea. Ce înseamnă de fapt această activitate? Un Hackathon este un eveniment care implică programatorii, pentru a face programe de calculator în echipe. Acesta oferă un loc de întâlnire pentru auto-exprimare și creativitatea prin intermediul tehnologiei.

Pentru a facilita acest val de creștere rapidă în bibliotecile publice din Republica Moldova, la data de 29-30 iunie, Novateca a găzduit prima animație Hackathon pentru bibliotecile din rețea. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Națională pentru Copii și a reunit 12 specialiști IT interesați de animație.

Participanții au creat desene animate și a lucrat la dezvoltarea de noi servicii noi legate de animație bazate pe platforma de Tablet PC. După cum desenul este deja un serviciu comun în mai multe biblioteci, utilizarea Tabletele PC va face acest proces mai interesant și mai atrăgător pentru copii. Programele de animație și cele de Origami digitale au fost alte două servicii moderne de biblioteca explorate de participanți. Vizitatorii bibliotecilor din Moldova sunt familiarizați cu origami și platforme online de joacă, dar ele nu au experiența de a le anima utilizând Android Software. Aceste activități sunt distractive și dinamice, și creează o platformă de interacțiune și cooperare socială între copii.

Marcel Lazarev s-a alăturat evenimentului ca invitat special pentru a-și împărtăși experiența în crearea unui Club de Animație. Marcel este un voluntar de la Biblioteca Publică din Vorniceni și își petrece timpul liber prin predarea pentru tinerii studenți cum să folosească design grafic și animație. Pentru mai multe detalii cu privire la acest nou serviciu de bibliotecă, verificați pagina de Facebook a Bibliotecii Publice din Vorniceni https://goo.gl/r5mXzK.

Până la finele evenimentului, specialiștii IT din biblioteci au elaborat manuale ”Cum să..” cu privire la modulul de creare a unui conținut animat în biblioteci și tutoriale video care descriu tehnicile pe care le-au folosit pentru a crea animație.

PhotoGallery

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site