Admin

Admin

Dragi bibliotecari,

Programul Novateca lansează concursul „Agricultura la bibliotecă!” pentru toate bibliotecile care participă la cea de-a 6-a categorie în cadrul campaniei „Ne vedem la bibliotecă!” și prestează servicii de agricultură pentru membrii comunității!

În perioada 19-21 septembrie s-a desfășurat Forumul Formatorilor 2017, eveniment organizat în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” Chișinău, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Încheind parteneriate cu agenții de angajare în câmpul muncii și ONG-uri naționale și locale, peste 140 de biblioteci publice din Moldova participă la categoria de servicii „Creștere economică” din cadrul campaniei „Ne vedem la bibliotecă!”, susținând educația financiară și creând un mediu benefic și bogat în informații pentru noii antreprenori.

Agricultura este un sector cheie al economiei Republicii Moldova, iar agricultorii sunt în căutare permanentă de noi surse de specialitate și suport în acest domeniu.

Printr-un parteneriat cu bibliotecile publice și programul Novateca, Orange lansează cel mai grandios proiect de coding din Moldova, care invită 1500 de copii şi părinţi să descopere o nouă lume digitală la atelierele #SuperCoders.

Începînd cu 6 septembrie 2017, Novateca lansează apelul public privind aplicarea la cea de-a 4-a rundă în cadrul Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne.

On August 7-11, Novateca in partnership with the Library Association of Moldova hosted the 2nd edition of the Summer Academy for Young Librarians. The non-formal event aimed to strengthen the system of young librarians’ professional development and boost their leadership skills.

Rolul bibliotecarilor în societatea modernă continuă să crească, dând naștere unor noi lideri care adoptă inovația, aduc schimbarea în biblioteci și sporesc oportunitățile de dezvoltare ale comunităților în care activează.

În perioada 7-11 august 2017, programul Novateca în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova au desfășurat Academia de Vară pentru Tinerii Bibliotecari. Evenimentul a fost organizat într-o manieră non-formală și a avut ca scop dezvoltarea profesională a tinerilor bibliotecari și crearea abilităților de lider.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md