Admin

Admin

Atunci când există necesitatea de a oferi informații în domeniul sănătății la bibliotecă, fiece activitate este importantă! În perioada lunii iulie, mai mult de 200 de biblioteci publice au participat în cadrul campaniei „Ne vedem la bibliotecă” prestând servicii de sănătate pentru comunitățile în care activează. Primind deseori solicitări de a oferi informații în acest domeniu, bibliotecile au stabilit parteneriate cu specialiști locali și au inițiat servicii de bibliotecă profesionale, cum ar fi prevenirea cancerului la sân și col uterin, a diabetului zaharat, tensiune arterială și acordarea primului ajutor medical, nutriție și menținerea unui mod sănătos de viață.

20 iulie 2017, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat Legea cu privire la biblioteci, care va asigura accesul public la informație pentru toți cetățenii țării, marcând astfel un indicator de performanță pentru întreaga comunitate de biblioteci din Moldova și programul Novateca.

29-30 iunie, beneficiarii inițiativei Novateca „Club de Robotică” au participat la Formarea de Formatori, în cadrul căreia au explorat multitudinea oportunităților pe care le oferă Lego roboții și metodele de aplicare a cunoștințelor STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) pentru soluționarea diverselor probleme.

Ștefan Arion este voluntar IT la Biblioteca Raională Căușeni și instructorul echipei de robotică „SkyNet”. În urma participării în iunie 2016 la Formarea de Formatori, facilitată de programul Novateca, Ștefan a

13 iunie 2017, reprezentanții bibliotecilor și ONG-urilor de tineret din Chișinău, Bălți, Edineț, Cahul, Ceadâr-Lunga, Comrat și Cimișlia au participat la un atelier de lucru privind promovarea diversității, incluziunii și spiritului civic al comunității prin organizarea evenimentelor axate pe dialogul intercultural.

Bibliotecile publice din Moldova contribuie la dezvoltarea economică a comunităților, facilitând educația financiară a utilizatorilor și ajutându-i să-și dezvolte abilități de leadership!

Ștefan Arion este voluntar IT la Biblioteca Raională Căușeni și instructorul echipei de robotică „SkyNet”. În urma participării în iunie 2016 la Formarea de Formatori, facilitată de programul Novateca, Ștefan a

Astăzi bibliotecile se confruntă din ce în ce mai des cu provocarea de a dezvolta noi servicii utilizând mai puține resurse financiare, unități de personal și timp. Activitățile de Advocacy devin esențiale în contextul asigurării durabilității și succesului bibliotecilor, precum și a dezvoltării serviciilor moderne de informare, menite să satisfacă necesitățile actuale ale comunităților.

8-9 iunie 2017, programul Novateca în colaborare cu Ministerul Culturii au organizat primul atelier de lucru al șefilor Secțiilor Cultură, adunând reprezentanți din 18 raioane ale țării. Evenimentul a servit o platformă oportună pentru participanți de a evalua principalele succese realizate de biblioteci începând cu anul 2017 și a schița planul de activități pentru perioada care urmează.

În doar câțiva ani, elevii și studenții de astăzi își vor iniția cariera profesională și se vor încadra activ în câmpul muncii. În contextul schimbărilor socio-economice și tehnologice extrem de rapide, mulți studenți nu reușesc să obțină toate acele cunoștințe și aptitudini necesare pentru a se integra cu ușurință în domeniile de activitate are se bucură de o popularitate sporită.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: office@novateca.md