06/10/2016

Descărcați Cărți folosind „e-Raftul Tău”

Lectura a fost pentru mult timp cea mai simplă sursă de inspirație a omenirii, prin intermediul căreia oamenii se informau și acumulau cunoștințe. În era digitală, cărțile electronice au devenit o sursă importantă de informare care oferă cititorilor beneficiile accesibilității și instantaneității.

La 6 octombrie, programul Novateca, în parteneriat cu compania Bestseller, au lansat proiectul comun „e-Raftul Tău,” care oferă vizitatorilor bibliotecii posibilitatea de a descărca gratuit cărți electronice pe tablete sau telefoane mobile. e-Raftul oferă o gamă largă de cărți electronice, atât din literatura universală, cât și cea modernă.

„Această inițiativă este un exemplu excelent de îmbinare a funcțiilor tradiționale ale bibliotecii cu tehnologii moderne și noi abordări. Posterul e-Raft va extinde accesul publicului la literatură și va contribui la răspândirea utilizării instrumentelor moderne,” a subliniat Evan Tracz, directorul programului Novateca.

e-Raftul va fi transmis celor 800 de biblioteci publice din rețeaua Novateca, astfel ca vizitatorii bibliotecilor să poată descărca cărțile dorite și citi în timpul lor liber. Utilizatorii vor descărca cărți pe dispozitive electronice folosind codurile QR afișate pe posterele e-Raft. Astfel, cititorii vor avea acces gratuit și aproape instant la o colecție largă de cărți.

„Tânăra generație nu citește mai puțin decât generațiile precedente. S-a schimbat doar modul de a citi. Acum, practic fiecare adolescent are un smartphone cu ajutorul căruia comunică cu prietenii, ascultă muzică și citește cărți,” a menționat Ion Bargan, directorul companiei Bestseller. „Posterul „e-Raftul tău”, lansat în colaborare cu programul Novateca, pune la dispoziție cărți din literatura universală, care se studiază în școli, precum și cărți noi care au devenit bestsellere în Republica Moldova și România.”

Invitata specială a evenimentului, Andreea Russo, autoarea volumelor „Amintiri din viitor” a avut o întrevedere cu participanții, în cadrul căreia au discutat subiectul romanului. Cei prezenți au fost invitați să participe într-un joc interactiv intitulat „Amintiri din trecut, amintiri din viitor,” unde și-au împărtășit amintirile lor, după care a urmat o sesiune de autografe.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă!”, care își propune să informeze publicul despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, poate beneficia de servicii moderne și activități interactive. Campania se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din rețeaua Novateca.

Programul Novateca vă îndeamnă să vizitați bibliotecile publice pentru a răsfoi colecții, a „gusta” din serviciile moderne și a descărca gratuit cărți electronice de diferite genuri literare. Ne vedem la bibliotecă!

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site