14/11/2016

Administrația Publică Locală Beneficiază de Instruiri în Educație Mediatică

Miercuri, 9 noiembrie 2016, reprezentanții administrației publice locale și directorii de instituții din comuna Hârtopul Mare, raionul Criuleni, au beneficiat de instruiri în domeniul educației mediatice. Astfel, 20 de participanți s-au adunat în incinta Bibliotecii Publice Hârtopul Mare pentru a pune în discuție subiecte legate de propaganda și dezinformarea mediatică.

Printre invitații speciali la aceste instruiri se numără Iacob Jaffe, coordonator de program „Informație și Media”, IREX Washington, precum și Petko Georgiev, jurnalist și expert internațional în domeniul mass media din Bulgaria.

„Programul de Consolidare a presei independente și a educației mediatice în Moldova este unic în UE prin problemele pe care le abordează”, a menționat Petko Georgiev. Expertul internațional și-a exprimat interesul față de rolul și funcțiile ungherelor media în bibliotecă și a rămas impresionat de gama largă de conținut media pe care o oferă bibliotecile.

Participanții la instruiri au învățat să discearnă între prejudecăți și dezinformare și să-și formeze opinii bazate pe surse de informare de încredere. Tot aici, ei au identificat cazuri de propagandă mediatică și au discutat importanța prezentării unor date veridice de către jurnaliști.

„Participanții au fost receptivi la întrebările adresate de către oaspeți și relatau exemple concrete de dezinformare în mass media”, susține directorul bibliotecii.

La instruiri s-au alăturat și elevi din liceul și gimnaziul local, care au fost cointeresați să-și dezvolte abilități de analiză critică și obiectivă a conținutului media.

Pentru mai multe detalii contactați directorul bibliotecii, Cornelia Catârău la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau tel. (248) 7 25 87

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site