05/05/2017

Limba Engleză pentru Educație Mediatică la bibliotecă

În era digitală tot mai multe resurse educaționale pot fi găsite în rețeaua globală, inclusiv și diverse cursuri specializate online. Doritorilor le rămâne doar să fie îndeajuns de motivați și responsabili pentru a se înscrie la aceste cursuri și a trece toate etapele de studiu online.

În acest context, Academia de Inovație și Schimbare prin Educație (AISE) a lansat recent un proiect nou în colaborare cu Ambasada SUA și Departamentul de Stat SUA – „Limba engleză pentru educație mediatică” - un curs online gratuit, moderat de către experții de la Universitatea din Pennsylvania. Aceste cursuri au oferit participanților oportunități de dezvoltare a abilităților lingvistice în limba engleză și de explorare a diverselor forme de mass-media, precum televiziunea, blogurile, rețelele de socializare, etc.

Grație resurselor pe care le oferă bibliotecile publice din țară în termeni de spațiu și tehnologii moderne, AISE a stabilit parteneriate directe cu Bibliotecile Raionale din Orhei, Anenii Noi, Cantemir și Chișinău. Astfel, timp de 5 săptămâni, aceste biblioteci au fost gazda unor grupuri de câte 15 persoane dornice să învețe limba engleză și să participe la cursurile online, care aveau loc de 2 ori pe săptămână.

Datorită transformării bibliotecilor în centre multifuncționale care oferă acces gratuit la informație și a creării unor parteneriate fructuoase, bibliotecile publice din Moldova oferă utilizatorilor oportunități de instruire la distanță și contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site