11/04/2018

NOVATECA A FOST DESEMNAT UN PROGRAM MODEL DE ASISTENȚĂ PENTRU DEZVOLTARE ÎN MOLDOVA

În cadrul primei întruniri de coordonare a donatorilor din 2018, desfășurată pe 15 martie, ministrul Culturii, Educației și Cercetării a remarcat impactul valoros al programului Novateca la sporirea oportunităților economice și sociale pentru comunități și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, prin acces la tehnologii moderne și servicii inovatoare proprii nevoilor moderne de informare.

„Activitatea Biroului Novateca este una exemplară, ce merită toată recunoștința și aprecierea noastră”, a remarcat Monica Babuc, Ministru. „Sunt sigură că modelul Novateca poate servi drept un exemplu foarte bun la elaborarea unui model de acțiuni pentru evaluarea stării de lucru a rețelei de instituții culturale din Republica Moldova, precum și pentru modernizarea multora dintre acestea”.

Oficialii din cadrul ministerului au salutat abordarea programului Novateca și au recunoscut-o drept model pentru modernizarea altor instituții publice (inclusiv a școlilor din raioane) și transformarea lor în centre multifuncționale. Autoritățile au remarcat transformarea impresionantă a rețelei bibliotecilor publice Novateca în instituții moderne și au evidențiat practicile de succes și lecțiile valoroase pe care acestea le pot transmite altor instituții publice pentru a maximiza potențialul de implicare a cetățenilor.

Pe parcursul ultimilor 6 ani, Novateca a revoluționat dezvoltarea bibliotecilor publice din Moldova, transformându-le în centre comunitare active, care răspund nevoilor comunității și dezvoltă parteneriate solide cu reprezentanți ai autorităților publice naționale și locale pentru a asigura stabilirea priorităților strategice și finanțarea bibliotecilor publice.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site