18/07/2016

Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari

În perioada 8-15 august 2016, Programul Novateca organizează Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari. Sunt invitaţi să participe bibliotecarii din bibliotecile naționale, municipale, raionale și locale cu vârsta maximă de 35 de ani şi care au minim 1 an de experiență în cadrul bibliotecii.

Școala de Vară va oferi bibliotecarilor sesiuni de formare şi ateliere de lucru interactive care vor dezvolta abilitățile acestora în diverse domenii precum mobilizare comunitară și parteneriate, comunicare și relații publice (rețelele sociale, crearea conținutului online, inclusiv crearea blog-urilor), inovații de bibliotecă, liderism și abilitare etc.

Şcoala de Vară va fi organizată într-un format neformal, dedicat învăţării aplicate, schimbului de experienţe şi idei. Atelierele de lucru vor fi facilitate de către formatorii programului Novateca, reprezentanții Bibliotecii Naționale pentru Copii a Republicii Moldova, precum și alți profesionişti cu experienţă din biblioteci.

Cheltuielile de cazare, alimentare și transport la Şcoala de Vară a Tinerilor Bibliotecari vor fi suportate de către IREX Moldova/Programul Novateca. Termenul limita pentru expedierea aplicațiilor este 26 iulie, 2016.

Condiţii de participare:

Vor fi acceptate aplicaţii din partea candidaţilor care:

  • sunt angajaţi în prezent într-o bibliotecă publică din Republica Moldova;
  • au vârsta de maxim 35 de ani;
  • au minim 1 an de experienţă în profesia de bibliotecar (concediile de studii şi cele de maternitate nu se iau în considerare).

Documente necesare pentru înscriere:

Pentru a participa la Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari, candidaţii vor remite următoarele documente:

  • Curriculum Vitae;
  • Chestionar de investigare a nevoilor de formare precum și a activităților de formare la care au participat anterior. Chestionarul poate fi descărcat aici.

Calendarul Şcolii de Vară pentru Tinerii Bibliotecari:

Remiterea aplicaţiilor: termen limită - 26 iulie 2016;

Evaluarea aplicaţiilor recepționate: 26 - 28 iulie 2016;

Anunţarea participanţilor selectaţi: 29 iulie 2016;

Desfăşurarea cursurilor Şcolii de Vară: 8 - 12 august 2016.

Aşteptăm înscrierile dumneavoastră la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. . Vă rugăm să specificaţi, în câmpul Subiect al mesajului, Şcoala de Vară. Aplicaţiile incomplete sau cele din partea candidaţilor care nu corespund criteriilor de eligibilitate nu vor fi luate în considerare.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site