17/06/2016

17 iunie 2016

SERVICII NOI DE BIBLIOTECĂ:

ORE DE FRUMUSEȚE LA BIBLIOTECA PUBLICĂ DIN STĂUCENI

În incinta Bibliotecii Publice din s. Stăuceni, suburbia Municipiului Chișinău, se întâlnesc un grup de domnișoare, cu vârsta între 16-18 ani, și doamne, cu vârsta între 43-50 ani, pentru a beneficia de ore de frumusețe.

În acest context, biblioteca a implementat Serviciul Nou de Bibliotecă – Colțișorul frumuseții. Acest serviciu este organizat de două voluntare care au finalizat cursuri de machiaj şi de manichiură. Membrii comunității se bucură de inițiativa bibliotecarei și vizitează biblioteca cu dorința de a-și schimba imaginea.

Scopul serviciului este de a învăța utilizatorii bibliotecii arta machiajului, de a împărtăși sfaturi și recomandări ce ține de arta frumosului.

„La îndemnul formatorilor am analizat ce serviciu nou și util membrilor comunității poate fi implementat în Stăuceni. După mai multe sondaje am ales un serviciu destinat în exclusivitate femeilor”, susține doamna bibliotecară.

La prima sesiune a fost făcută o mică incursiune în arta machiajului adolescentin unde domnișoarele au aflat informație utilă: cum se aplică gelul, cum se face manichiura etc. Pentru o asimilare mai bună a informației, s-au aplicat în practică cele învățate. Până la moment au participat 4 adolescente de la liceul Dragoş-Vodă din Stăuceni și 2 doamne din Chisinău.

În rezultat, adolescentele au învățat conceptul de bază al machiajului corect, modul în care trebuie aplicat şi combinat machiajul adolescentin. Bibliotecara s-a bucurat de această instruire personal fiindcă a urmărit întregul proces chiar în timpul programului de lucru.

Un serviciu asemănător se poate de replicat și de către alte biblioteci din rețeaua Novateca. Este nevoie de inițiativa bibliotecarului și de un specialist în domeniu care poate pune la dispoziție echipamentul necesar. Astfel bibliotecara promovează serviciile instituției iar doamnele voluntare își promovează activitatea ca specialiste în domeniu.

Pentru mai multe detalii despre acest serviciu, vă îndemnăm să contactați Șefa Bibliotecii Publice din s. Stăuceni, Chișinău - dna Ludmila Nuța, la adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

GRANTURI ȘI OPORTUNITĂȚI:

FII VOLUNTAR ÎN ESTONIA, INDONEZIA, MAROC SAU EGIPT. TRĂIEȘTE O EXPERIENȚĂ INTERNAȚIONALĂ CU GLOBAL CITIZEN

Global Citizen este un program global de schimb cultural și de voluntariat în proiecte sociale, cu o experiență de 68 de ani. Cu ajutorul acestuia, tinerii pot pleca într-un proiect internațional în peste 50 de țări ale lumii pentru o perioadă de 6-8 săptămâni. Pentru a participa la program, trebuie să ai vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani și să cunoști limba engleză la nivel comunicațional. Taxa de participare la programul Global Citizen este de 50, 70 sau 100 de euro, în funcție de zona de accesibilate:

Facilități oferite de program:

- Cheltuielile de cazare sunt acoperite de către organizatori;

- Tu alegi proiectul în care vei merge;

- Vei lucra într-o echipă internațională formată din tineri din diverse țări;

- Unele proiecte oferă masa și transportul local asigurat.

La moment, sunt peste 4.500 de proiecte disponibile pe platforma internațională AIESEC, în peste 50 de țări din toate colțurile lumii. Încă mai ai dubii? Contactează pe pagina de Facebook sau înscrie-te direct la program aici.

Mai multe detalii găsiți la această adresă: https://www.facebook.com/chisinau.aiesec/ sau http://goo.gl/GT1quH.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site