Mesaje lunare

3 iulie 2015

Biblioteca Publică din s. Inești rămâne conectată la necesitățile informaționale ale membrilor comunității răspunzând prompt la fiecare dintre ele.

Bibliotecara, de formație conducător artistic a păstrat legătura cu grupul de tineri din cadrul cercului de dans folcloric. Colaborarea dintre bibliotecă și dansatori a început de pe când aveau vârsta de 8-10 ani.

Detalii

26 iunie 2015

Biblioteca Publică din s. Horești, raionul Fălești, în parteneriat cu Administrația Publică Locală, și Gîrbu Viorica – voluntara bibliotecii, profesoară de informatică la Gimnaziul din Horești, a implementat un serviciu nou de bibliotecă - „Performăm cu IT”.

Serviciul are drept scop dezvoltarea personală a utilizatorului de a crea imagini în programul Microsoft Paint, de a căpăta competențe eficiente de utilizare a rețelelor sociale și programelor de comunicare, navigare pe internet.

Detalii

19 iunie 2015

Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” Rezina a implementat un nou serviciu de bibliotecă - „Clubul Spiridușilor de Bibliotecă”. Ideea a venit din colaborarea cu Grădinița Nr. 5, 6 și a partenerilor locali, când s-a constatat că educatorii și profesorii întâlnesc dificultăți în predarea materiilor și se confruntă cu lipsa de carte în bibliotecă conform programului de învățămînt.

Serviciul are drept obiectiv punerea la dispoziția copiilor, educatorilor și profesorilor a programelor educaționale interactive, facilitarea pregătirii temelor pentru acasă, dezvoltarea competențelor de utilizare a componentei IT, integrarea copiilor în învățământul preșcolar și școlar.

Detalii

12 iunie 2015

Impactul migrației reprezintă o problemă deosebit de importantă pentru familiile implicate în acest proces. Migraţia masivă a forţei de muncă lasă fără atenţie şi îngrijire părintească un număr impunător de copii. Acest fapt nu poate să nu-şi lase amprenta asupra bunăstării acestor persoane, afectând adesea starea emoţională şi psiho-socială, sănătatea fizică şi psihică a copiilor. Lipsa contactului între părinți și copii este un impediment în procesul de incluziune socială a acestor copii.

Din aceste considerente, biblioteca raională Fălești în parteneriat cu Liceul Teoretic „M. Eminescu” și Centrul de Creație „Lora Găină” din or. Fălești, a lansat un serviciu nou de bibliotecă – „Cu internetul – tu nu ești singur”. Grupul țintă al acestui serviciu fiind 20 de adolescenți din clasele a V-VIII-a ai căror părinți sunt plecați peste hotarele țării.

Detalii

5 iunie 2015

La Biblioteca raională se organizează sesiuni de instruire IT unui grup de utilizatori cu dizabilități locomotorii în cadrul serviciului nou de bibliotecă ,,Transformă IT – ul în abilitate’’.

Biblioteca în parteneriat cu A.O. Asociația de sprijin a copiilor și tinerilor cu Dizabilități și a familiilor lor ,,Dorința’’ a constatat că tinerii sunt dornici de asimilarea cunoștințelor noi și anume de formarea abilitățillor de cunoaștere a calculatorului. Din motiv că Centrul dispune doar de un singur calculator și duce lipsa unui specialist care să-i inițieze pe tineri în utilizarea componentei IT, biblioteca organizează instruiri pentru acest grup o dată pe săptămână.

Detalii

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site