29/09/2016

Formatorii programului Novateca s-au întrunit în cadrul Reuniunii de Networking a Formatorilor

În perioada 13-15 septembrie 2016, s-a desfășurat Reuniunea de Networking a Formatorilor. Evenimentul a reunit 66 de bibliotecari-formatori instruiți în cadrul programului Novateca, printre care reprezentanții Centrelor Regionale de Excelență Profesională Bălți, Telenești, Orhei, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cahul, Centrul Național de Excelență Profesională a Bibliotecarilor din Chișinău, formatorii Centrelor Raionale de formare, ai Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și formatorii Bibliotecii Naționale pentru Copii.

În cadrul evenimentului au fost prezentate planurile lunare de activitate implementate în bibliotecile municipale, raionale, rurale, naționale și au fost discutate realizările înregistrate de fiecare, precum și provocările cu care s-au confruntat. Totodată, reprezentanții Centrelor Regionale de Excelență Profesională au prezentat activitățile dezvoltate pentru diferite grupuri-țintă de utilizatori.

Formatorii au participat la sesiuni de instruire axate pe fortificarea relațiilor cu autoritățile publice locale, colectarea și diseminarea istoriilor de succes, valorificarea rețelelor sociale în scopul promovării bibliotecii, sistemul de evidență, metodologiile moderne de relatare a poveștilor cu ajutorul tabletelor, asigurarea egalității de gen în activitatea de bibliotecă, securizarea computerelor și procesul de inovare perpetuă în cadrul activității de bibliotecă.

În cadrul Reuniunii, a fost prezentat și un mini-Dicționar al Bibliotecii Moderne, care include principalele concepte privind modul de funcționare a unei biblioteci moderne.

În semn de recunoaștere a eforturilor în modernizarea bibliotecilor din Republica Moldova, Tatiana Foliușneac și Olga Burac, Biblioteca Publică Orășenească Rîșcani, au fost desemnate cei mai buni formatori ai lunii august 2016, iar Nadejda Coltuc, Biblioteca Publică Raională Cantemir și Vera Traciuc, Biblioteca Orășenească Sîngerei au primit diplome de excelență.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site