29/11/2016

Schimb de experiență la Gura Bîcului: Presa și arta fotografică

Vineri, 25 noiembrie, a avut loc un schimb de experiență între elevii din satele Mereni, Roșcani si Gura Bâcului. Evenimentul a fost inițiat de bibliotecara Svetlana Palii împreună cu un grup de elevi pasionați de jurnalism și s-a desfășurat în incinta Casei de cultură din com. Gura Bîcului.

În cadrul evenimentului, participanții au amenajat o expoziție de fotografii a locurilor pitorești și oamenilor din sat, iar reprezentanții Bibliotecii Școlare Gura Bîcului au împărtășit din experiența mediatică acumulată în cadrul programului "Consolidarea presei independente și a Educatiei Mediatice", susținut de IREX Europa. Tot aici, participanții au pus în discuție dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor în vederea promovării educației mediatice.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții IREX Europa, printre care vice președinta Flora Graioni, Daniela Galai, Viorica Palamarciuc, reprezentanții Academiei „Nicolae Dumitrescu”, Peter-Vlad Ianusevici și Sebastian Römischer, reporterița Teleradio Moldova, Tatiana Balan și redactorul șef al ziarului „Adevărul” de Anenii Noi, Octavian Zelinschi.

Membrii echipei de educație mediatică a Bibliotecii școlare Gura Bâcului le-au împărtășit colegilor din satele vecine istorii de succes și le-au comunicat despre importanța verificării surselor de informare.

„În momentul în care am realizat că informația prezentată pe rețeaua de socializare Odnoklassniki nu este veridică, am renunțat la ea”, a mărturisit Iuliana Șipitca.

Instruirile în educație mediatică au trezit spiritul civic în rândurile mai multor participanți și i-au motivat să participe mai activ în viața comunității. Astfel, Ion Plamadeală a participat la un proiect, în speranța de a obține finanțare pentru reparația foișoarelor de pe teritoriul grădiniței.

Participanții au împărtășit experiența lor în cadrul proiectelor Media Lab și Centrului Media pentru Tineri și impresiile utilizării unui aparat de fotografiat. Evenimentul s-a finisat cu lansarea expoziției de fotografie și o evaluare interactivă a evenimentului.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site