11/01/2017

Concurs pentru Bibliotecari - Promovarea Educației Mediatice

IREX Europa și IREX Moldova au plăcerea să invite bibliotecarii din toate raioanele republicii la sesiunea de instruire ”Promovarea Educației Mediatice prin intermediul bibliotecilor”. Sunt invitați să expedieze formularele de participare bibliotecarii care doresc să învețe mai mult despre presă și să-și îmbunătățească abilitățile de scriere și relatare în stil jurnalistic.

• Programul de Educație Mediatică are o durată de 4 ani și a început în 2014.
• 57 de bibliotecari au participat la sesiunile de formare de instructori.
• 13 Ungherașe Media au fost amenajate în bibliotecile publice și scolare din toată țara
• Peste 700 de adulți și tineri au participat la instruirile în Educație Mediatică

Bibliotecarii care vor lua parte la această Formare de traineri/instructori vor fi ulterior implicați în cel puțin 4 activități de instruire și transmitere a cunoștințelor acumulate altor membri ai comunității și astfel vor avea posibilitatea să participe la cea de-a doua instruire ce se va desfășura în perioada Mai - Iunie. Ulterior, bibliotecarii vor fi invitați să participe la un concurs de granturi mici, ce le va permite amenajarea unui UNGHERAȘ MEDIA în incinta bibliotecilor.

Le oferim posibilitatea bibliotecarilor interesați și pasionați de media să ia parte la acest seminar de instruire, ce se va desfășura în perioada 13-15 Februarie 2017 la Chișinău.

Pe parcursul trainingului, participanții vor învăța să facă distincția dintre un material jurnalistic bun și unul mai puțin bun, vor studia structura unei știri și vor exersa cum să scrie pentru propria pagină web sau pentru ziarul local. Ei de asemenea vor fi în stare să recunoască informația părtinitoare de una obiectivă, putînd preveni astfel manipularea prin intermediul mass media. Vor primi exemple și modele de materiale jurnalistice, care-i vor ajuta să înțeleagă mai bine situația presei din R. Moldova.

La sfîrșitul trainingului participanții vor fi încurajați să adopte gîndirea critică în raport cu mesajele din presă și să-și împărtășească cunoștințele acumulate cu alți membri ai comunității.

Experiența în organizarea altor traininguri și abilitățile de comunicare vor fi considerate un avantaj.

Trainingul va avea loc în Chișinău, locul desfășurării trainingului va fi confirmat pe parcurs.

Data limită pentru expedierea formularelor de participare este 22 Ianuarie a.c. Toți bibliotecarii vor fi informați cu privire la rezultate în următoarea săptămînă. Cei selectați vor fi contactați suplimentar.

Toate cheltuielile legate de training (cheltuielile de transport, cazare, alimentare) sunt acoperite de Program. La sfîrșit, toți participanții vor primi cîte un certificat de participare.

Pentru întrebări și informații suplimentare, scrieți la adresa de mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau contactați-o pe Daniela Galai la nr. de telefon: 060464641 sau 022/22.29.92.

Participanții la cea de-a 2-a instruire pentru formatori, împreună cu Nicoleta Fotiade, instructor de la București

Accesați formularul
roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site