18/04/2017

Atelier de utilizare a licenței Microsoft pentru specialiștii IT din biblioteci

În perioada 12-13 aprilie, un grup de specialiști IT din biblioteci au participat la primul atelier de lucru privind etapele procesului de donare a licenței Microsoft, gazda căruia a fost Biblioteca Națională a Moldovei. În cadrul evenimentului au participat 12 reprezentanți din Biblioteca Națională, Biblioteca Municipală, Biblioteca Națională pentru Copii și Centrele Regionale de Excelență Profesională.

Grupul de lucru a învățat să gestioneze licența Microsoft, asigurată de organizația non-guvernamentală „TechSoup” și a colectat date din biblioteci privind necesitatea procurării licenței și reînnoirii unor programe IT adiționale. Datele colectate vor fi procesate și prima donație solicitată de la Techsoup de către grupul de lucru va avea loc în iunie 2017.

Grație parteneriatului dintre programul Novateca și DAAC Systems Integrator, participanții au fost instruiți în securitatea cibernetică, explorând beneficiile incluziunii digitale la un nivel mai avansat. Totodată, Asociația de companii private din domeniul TIC (ATIC) a organizat o vizită de studiu la Centrul de Instruire „Tekwill”, unde participanții s-au familiarizat cu facilitățile oferite pentru realizarea instruirilor IT și inițierea Start up-urilor. Specialiștii IT vor promova securitatea cibernetică în biblioteci și vor utiliza platforma Tekwill pentru a-și promova propriile proiecte și inițiative.

La sfârșitul evenimentului, participanții au contactat aleatoriu biblioteci din diferite regiuni și s-au informat cu privire la necesitatea procurării unor programe de software adiționale. Printre cele mai solicitate programe se numără Adobe Photoshop, Adobe Acrobat Pro și antivirus BitDefender, aplicații software folosite pentru editarea imaginilor, documentelor și asigurarea protecției calculatoarelor, bibliotecile fiind dispuse să aloce resurse financiare suplimentare în bugetul anual.

Specialiștii IT vor înregistra toate solicitările de programe software ale bibliotecilor prin intermediul unui chestionar online, iar prima comandă va fi efectuată la începutul lunii iunie.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site