27/11/2017

e-Ambasadorii Naționali diseminează bunele practici la Reuniunea de Networking

24 noiembrie 2017, reprezentanții grupului național de e-Ambasadori bibliotecari s-au întrunit la Reuniunea de Networking pentru a disemina practicile de succes și rezultatele obținute în livrarea serviciilor publice electronice comunităților pe care le deservesc. Evenimentul a fost facilitat de către Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” în parteneriat cu Centrul de Guvernare Electronică.

Mai mult de 10.000 de utilizatori ai bibliotecilor, inclusiv reprezentanți ai autorităților publice locale și bibliotecari din rețea au beneficiat de consultanță în accesarea serviciilor publice electronice, participând la 800 de instruiri livrate de către e-Ambasadorii bibliotecari.

„Un număr în creștere de cetățeni vin la bibliotecă pentru a accesa e-serviciile, iar noi suntem întotdeauna pregătiți să le asigurăm suportul tehnic de care au nevoie”, menționează Lilia Rogot, e-Ambasador al Bibliotecii Municipale „E. Coșeriu” Bălți.

În cadrul evenimentului, participanții s-au familiarizat cu cele mai recente tendințe și instrumente de asigurare a unei guvernări transparente și eficiente în Republica Moldova și au pus în discuție principalele provocări cu care se confruntă e-Ambasadorii, identificând în comun cele mai optime soluții.

e-Ambasadorii Natalia Ghimpu, filiala „L. Rebreanu”, Biblioteca Municipală “B. P. Hașdeu” și Natalia Popușoi, Biblioteca Publică Raională Căușeni, au împărtășit experiența lor de replicare a serviciilor de e-guvernare în raioanele Leova, Cantemir, Dubăsari și Anenii Noi, accentuând importanța prestării acestui serviciu de către biblioteci și informării publicului larg despre beneficiile utilizării serviciilor publice online. La finele evenimentului, participanții au abordat subiectul extinderii grupului de e-Ambasadori la nivel național și perspectivele de dezvoltare.

Inițiativa e-Ambasadori a fost lansată în 2016 de către programul Novateca în parteneriat cu Centrul de Guvernare Electronică, în cadrul căreia au fost instruiți 29 e-Ambasadori-bibliotecari, care au misiunea de a promova serviciile electronice publice și de a asigura accesul cetățenilor la e-servicii în biblioteci.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site