27/07/2018

14 Bibliotecari Implementează Noi Servicii grație Vizitei de Studiu la Cluj!

În perioada 26-29 iunie, 14 bibliotecari din raioanele Orhei, Rezina și Șoldănești au vizitat bibliotecile din România, preluând noi idei și practici de succes în inițierea serviciilor de bibliotecă și amenajare unor spații atractive pentru membrii comunității.

Timp de 2 zile, grupul de bibliotecari au vizitat bibliotecile rurale din localitățile Chinteni și Recea Cristur, precum și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj, unde s-au familiarizat cu cele mai populare servicii pentru copii și adulți. Cu bebe la bibliotecă, Lego Club pentru întreaga familie, Ora poveștilor, Bătălia cărților - sunt doar câteva din serviciile care au captat atenția bibliotecarilor.

„M-a impresionat serviciul „Cu bebe la bibliotecă”, care oferă un spațiu special amenajat, dotat cu articole colorate și atractive pentru cei mici,” a menționat Rodica Hîrcîiala, director Biblioteca Publică Hîjdieni, r. Orhei. „Aici, micuții își petrec timpul distractiv alături de părinți și bunici.”

Pe parcursul vizitei, bibliotecarii au participat la ateliere practice axate pe scrierea proiectelor, dezvoltarea serviciilor și activităților în domeniul sănătății pentru publicul larg și inițierea programelor de educație permanentă pentru copii din învățământul primar și preșcolar, cu exemple de activități practice. Astfel, participanții au luat parte la jocuri interactive precum „Piramida alimentelor” și „Salata de legume”, identificând reguli pentru un stil de viață sănătos.

La rândul său, bibliotecarii din Moldova au împărtășit realizările și succesele obținute în rezultatul prestării serviciului „Sănătatea femeii în era digitală”, replicat de 46 de biblioteci din țară.

Reveniți acasă, bibliotecarii au inițiat noi servicii în domeniul sănătății („Să creștem sănătoși” – Biblioteca Publică Raională Rezina și bibliotecile publice din s. Pereni, Ciorna, Parcani) și educației non-formale („Cu bebe la bibliotecă” – bibliotecile publice din s. Zorile, s. Hîjdieni, Biești „Vreau să fiu un personaj de poveste” – Zorile), atrăgând tot mai mulți utilizatori și implicând comunitatea în activitățile zilnice ale bibliotecii. Un alt succes al acestei vizite este stabilirea parteneriatelor între bibliotecile publice din Echimăuți și Pereni cu bibliotecile Chinteni și Recea Chistur din România, care vor consolida relațiile cu colegii de peste Prut și vor spori oportunitățile de dezvoltare profesională.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site