Inovator: Viorica Gaja

Viorica Gaja, bibliotecar formator Biblioteca Publică Raională „M. Sadoveanu” din Soroca. Participant la instruirile IT ale Academiei CISCO.

 

Care sunt motivele pentru care v-ați înscris la instruirile IT ale Academiei CISCO?

Înainte să particip la aceste instruiri, nu cunoșteam foarte bine calculatorul și doream să aflu cât mai multe detalii despre funcționalitățile lui, pentru a putea ulterior instrui vizitatorii de bibliotecă.

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat în cadrul acestor instruiri?

Datorită acestui curs, am învățat rolul și funcțiile tuturor componentelor unui calculator, modalitățile de asamblare și demontare a unui laptop, precum și modalitățile de filtrare a conținutului mediatic. O altă lecție importantă pe care am învățat-o a fost asigurarea continuă a conexiunii la rețeaua de Internet. Acum pot verifica și restabili conexiunea Wi-Fi și Ethernet sau opri rețeaua de calculatoare în mod automat.

Ce impact au avut instruirile IT ale Academiei CISCO asupra activităților Dvs. zilnice la bibliotecă?

În rezultatul acestor instruiri am învățat să utilizez mai eficient calculatorul și să ofer asistență în IT utilizatorilor de bibliotecă și bibliotecarilor din alte localități. Uneori, chiar dau sfaturi prietenilor mei care doresc să-și procure un calculator privind detaliile tehnice și prețurile acestora.

Ce mesaj aveți pentru bibliotecarii care doresc să participe la aceste instruiri?

Instruirile IT ale Academiei CISCO sunt o oportunitate minunată pentru bibliotecari de a-și îmbunătăți aptitudinile profesionale și a dezvolta noi competențe în domeniul IT. Vreau să încurajez toți bibliotecarii să participe la aceste cursuri și să ofere, la rândul lor, instruiri în IT vizitatorilor de bibliotecă. Sunt sigură că acest efort comun va eficientiza timpul pe care îl irosim pe diverse probleme tehnice.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site