18/09/2017

Oportunități economice pentru femei și tineri la bibliotecă!

Încheind parteneriate cu agenții de angajare în câmpul muncii și ONG-uri naționale și locale, peste 140 de biblioteci publice din Moldova participă la categoria de servicii „Creștere economică” din cadrul campaniei „Ne vedem la bibliotecă!”, susținând educația financiară și creând un mediu benefic și bogat în informații pentru noii antreprenori.

Pentru a încuraja fetele și femeile să obțină succese în carieră și să-și dezvolte abilități de leadership, Biblioteca Publică Orășenească Florești în parteneriat cu ONG-ul „Onoarea și Drepturile Femeii Contemporane” a lansat serviciul „Perspective și oportunități pentru femei și tineri”. Prin intermediul acestei inițiative comune, biblioteca a accentuat importanța consolidării abilităților de angajare și antreprenoriat în rândul femeilor și a motivat persoanele în căutarea unui loc de muncă să tindă spre succes.

Pe parcursul unui curs de 5 zile privind „Managementul Eficient al Afacerii Proprii” organizat în cadrul proiectului, 35 de femei și tineri șomeri au învățat cum să creeze un plan de afaceri în baza analizei unei companii după modelul SWOT și a cercetării de piață și s-au familiarizat cu cerințele de bază de ordin contabil, fiscal și legislativ necesare pentru a înregistra o afacere.

„Aceste instruiri sunt foarte utile pentru dezvoltarea noastră profesională și ne oferă multe informații și exerciții practice valoroase, datorită cărora ne dezvoltăm încredere de sine și noi competențe în domeniul afacerilor”, a menționat Valeriu Babițchii, participant la cursul de gestionare a afacerilor.

Cursul de gestionare a afacerilor a fost urmat de două instruiri separate în domeniul angajării în câmpul muncii, în cadrul cărora participanții au învățat cum să elaboreze corect un CV și o scrisoare de intenție și să se pregătească pentru un interviu de angajare. Pe lângă acestea, în timpul instruirilor utilizatorii de bibliotecă s-au familiarizat cu termenii și condițiile unui contract individual de angajare.

Serviciul este implementat în alte opt biblioteci publice din țară, printre care Biblioteca Municipală Bălți, bibliotecile raionale din Telenești, Râșcani și Sângerei și bibliotecile rurale din Corlăteni (raionul Râșcani), Limbenii Noi (raionul Glodeni), Băhrinești (raionul Florești) și Pelenia (raionul Drochia).

Novateca salută rezultatele impresionante ale bibliotecilor publice din Moldova în asemenea domenii importante precum educația financiară, angajarea în câmpul muncii, vitalitatea micului business și calitatea vieții populației și îi încurajează pe toți să viziteze bibliotecile din comunitățile lor pentru a beneficia de oportunitățile valoroase de creștere economică. Ne vedem la bibliotecă!

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site