06/09/2017

Concurs video: Q&A Creștere Economică

Dragi bibliotecari,

Programul Novateca lansează concursul „Q&A; Creștere Economică” (Întrebări și răspunsuri) pentru toate bibliotecile dornice să-și promoveze serviciile de creștere economică în mediul online și să consolideze relația cu utilizatorii bibliotecii!

Mediul online este una din cele mai eficiente platforme pentru a iniția un dialog cu utilizatorii și non-utilizatorii bibliotecii, a primi și a oferi feedback privind serviciile moderne implementate de bibliotecă!

Obiectivul concursului constă în crearea unui scurt filmuleț video în care să abordați, împreună cu partenerul Dvs. din această categorie, un subiect al serviciilor moderne de bibliotecă pe care le livrați în categoria Creștere economică și să oferiți utilizatorilor 7-10 sfaturi practice cum pot găsi un job/ îmbunătăți educația financiară prin intermediul serviciului de bibliotecă!
Recomandări pentru conținutul filmulețelor video includ, dar nu se limitează la:

- Cum să elaborezi un CV de succes
- Cum să te prezinți la un interviu de angajare
- Cum să utilizezi/ extragi sume de bani din ATM
- Cum să elaborezi un plan de afaceri
- Sfaturi financiare pentru tinerii adulți
- Cum să îți alegi viitoarea profesie
- Cum să simplifici lucrul contabil utilizând programul de contabilitate automatizată 1C
- Cum să aplici la un internship
- Cum să accesezi surse de finanțare

Eligibilitate:

Acest concurs este deschis pentru toate bibliotecile – sătești, raionale, municipale, naționale – care participă la categoria Creștere Economică în cadrul campaniei Ne vedem la Bibliotecă!

Ce trebuie să faceți?

1. Alegeți un subiect din cadrul serviciului pe care îl prestați în luna dedicată Creșterii Economice și solicitați partenerului Dvs. să se alăture acestei inițiative distractive.

2. Împreună cu partenerul Dvs., creați un scurt filmuleț video (2-3 min), prin care să abordați acest subiect și să oferiți 7-10 sfaturi practice utilizatorilor privind angajarea în câmpul muncii/ dezvoltarea unor competențe financiare prin intermediul serviciului modern prestat de bibliotecă!

3. Plasați filmulețul video pe pagina de Facebook a bibliotecii Dvs., utilizând hashtag-ul #nevedemlabibliotecă și promovați-l online, îndemnând utilizatorii să aprecieze, distribuie și să vă adreseze întrebări, prin intermediul comentariilor la postarea Dvs.!
NB! Rezultatele vor fi calculate în baza aprecierilor, distribuirilor și comentariilor exclusiv de pe pagina de Facebook a bibliotecii.

4. Transmiteți filmulețul video și captura de ecran (screenshot-ul) care demonstrează numărul de aprecieri, distribuiri și comentarii adunate pe pagina de Facebook într-un email cu titlul „Concurs video: Q&A; Creștere economică” la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Perioada de aplicare:

Perioada de distribuire a filmulețului video pe pagina de Facebook: 6-22 septembrie

Transmiterea video-ului și capturii de ecran cu numărul de aprecieri/distribuiri/comentarii: 25 septembrie

Perioada de evaluare: 26-28 septembrie

Anunțarea rezultatelor: 29 septembrie, 2017

Procesul de evaluare:

Rezultatele finale vor fi calculate în baza următoarelor criterii:

Criteriu Punctaj maxim
Aprecieri+Distribuiri+Comentarii 40
Conținutul video (implicarea partenerilor, articularea și prezentarea clară a sfaturilor practice) 40
Durata video (2-3 min.) 20

Creare si promovare site