CAMPANIA DE PROMOVARE A BIBLIOTECILOR PUBLICE DIN MOLDOVA „NE VEDEM LA BIBLIOTECĂ!” (etapa II)

În perioada martie-septembrie, programul Novateca va lansa lunar anunțuri de aplicare pentru fiecare din categoriile tematice propuse (incluziune digitală, familie, educație non-formală pentru copii/ tineri, sănătate, creștere economică, agricultură). Biblioteca Lider va aplica împreună cu rețeaua de biblioteci locale, iar formularele de aplicare vor fi transmise la adresa de email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. cu formatul Biblioteca Lider_Campanie de Promovare .

Rețelele de biblioteci sunt eligibile să aplice la una sau mai multe din categoriile tematice lunare, aplicațiile fiind transmise periodic pentru fiecare categorie în parte (ex. bibliotecile vor aplica pentru implementarea serviciilor din categoria lunii aprilie - Incluziune Digitală - în luna martie, conform anunțului publicat de Novateca).

Toate rețelele de biblioteci care vor completa integral formularul de aplicare și vor corespunde cerințelor de participare, vor fi acceptate să participe în cadrul celei de-a 2-a etape a campaniei!

Rețelele de biblioteci care vor participa la cel puțin 4 din categoriile menționate și vor atrage cel mai mare număr de utilizatori noi, vor beneficia de suportul programului Novateca în promovarea bibliotecii prin panotaj publicitar.

Formularele de aplicare pentru fiecare categorie tematică vor fi disponibile lunar în limbile română și rusă pe pagina Novateca.

Instrucțiune pentru aplicare:

 • completați toate spațiile obligatorii;
 • includeți toate bibliotecile locale care participă la această inițiativă;
 • asigurați-vă că rețeaua de biblioteci locale împreună cu care aplicați va presta serviciile din categoria tematică de cel puțin 4 ori în luna respectivă;
  NB! Multe biblioteci oferă deja servicii moderne care fac parte din aceste categorii. Trebuie doar să vă asigurați că serviciile vor fi prestate periodic!
 • stabiliți un orar de desfășurare a serviciilor moderne de bibliotecă din cadrul categoriei tematice la care aplicați;
  * Orarul serviciilor moderne prestate va fi ulterior inclus în materialele promoționale (postere A3) care vor fi asigurate de către Programul Novateca și distribuite fiecărei biblioteci participante pentru a fi plasate în locuri publice (școli, grădinițe, universități, Centre Medicale și farmacii, primării, oficii poștale și alte instituții publice care oferă vizibilitate sporită).
 • păstrați o copie a formularului de aplicare.

Seturi de materiale

Pentru fiecare din categoriile de servicii moderne, bibliotecile participante vor beneficia de:

 • O listă de servicii moderne recomandate pentru implementare
 • Tutoriale și instrucțiuni specifice pentru realizarea serviciilor de bibliotecă
  *Aceste instrucțiuni reprezintă o listă de recomandări. Bibliotecile care deja desfășoară aceste servicii pot să aplice în continuare instrucțiunile și curriculum-urile elaborate anterior.
 • Formularul tipizat al sondajului de opinie „Necesitățile Locuitorilor”
 • Postere A3 pentru a fi plasate în locuri publice și a fi distribuite în afara bibliotecilor
 • Seturi specifice cu materiale de suport pentru implementarea serviciilor (în dependență de categorie și necesitate).

Pentru a descărca formularele de aplicare, ghidul de implementare, instrucțiuni și materiale de suport, accesați link-urile de mai jos:

Campania de Promovare (etapa II)_Ghid de Implementare Incluziune Digitală _formular de aplicare Proces de aplicare Biblioteca Locală Proces de aplicare Biblioteca Lider Incluziune Digitală_Instrucțiuni și tutoriale

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site