02/08/2017

6 Biblioteci Publice se alătură Rețelei de Lego Robotică din Moldova

29-30 iunie, beneficiarii inițiativei Novateca „Club de Robotică” au participat la Formarea de Formatori, în cadrul căreia au explorat multitudinea oportunităților pe care le oferă Lego roboții și metodele de aplicare a cunoștințelor STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) pentru soluționarea diverselor probleme.

Pe parcursul instruirii, cei 12 reprezentanți ai Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, a Bibliotecii Raionale Ialoveni și bibliotecilor publice din Cricova, Gălești, Molovata Nouă și Râșcova s-au familiarizat cu noțiunile de bază privind construirea și programarea roboților și au învățat cum acest serviciu contribuie la sporirea competențelor IT, de analiză, lucru în echipă și creativitatea copiilor, implicându-i în activități interactive de lucru în grup.

„Suntem pregătiți să ne aliniem celorlalte biblioteci și școli care au beneficiat de echipament de robotică înaintea noastră și să participăm împreună cu ei la competiții de robotică. Acest serviciu modern va deveni foarte popular în rândurile comunității”, a menționat directorul Bibliotecii Publice Cricova.

Bibliotecile selectate pentru a beneficia de echipament și accesorii de robotică au îndeplinit toate criteriile de selecție, inclusiv amenajarea unui spațiu favorabil creării Clubului de robotică, asigurarea unei contribuții de 200 USD pentru procurarea meselor de joc, realizarea sondajelor și obținerea suportului necesar din partea autorităților publice locale.

„Membrii comunității sunt entuziasmați să participe la orele de robotică și așteaptă cu nerăbdare echipamentul la bibliotecă. Am reușit deja să cream și o listă de participanți dornici să se înscrie la acest club”, a afirmat Olesea Bunica, director Biblioteca Publică Gălești.

În urma acestei instruiri, fiecare participant a obținut competențele necesare pentru a îndeplini cel puțin o misiune din lista oficială de misiuni Lego.

Bibliotecile selectate urmează să primească echipamentul necesar până la 15 iulie și să inițieze cluburi de robotică pentru a familiariza membrii comunității cu roboții Lego.

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site