11/08/2016

Concurs Novateca

Dragi prieteni bibliotecari!

Probabil vă reamintiți, la începutul acestui an, Evan Tracz, directorul Programului Novateca, și echipa IREX Moldova/Novateca a primit premiul Ion Madan din partea Ministrului Culturii pentru implementarea cu succes a programului. Împreună cu acest premiu, a fost conferită de asemenea și o sumă de bani. Acordarea acestui premiu, a fost o mare onoare pentru IREX Moldova și toată echipa Novateca.

Dat fiind faptul că succesul Novateca și transformarea bibliotecilor publice din Moldova este în mare parte datorat activității bibliotecarilor dedicați din întreaga țară, Evan și echipa Novateca au decis să împartă premiul în numerar, cu unii dintre partenerii cei mai proactivi din rețeaua Novateca.

Prin urmare, astăzi suntem încântați să anunțăm un mic concurs pentru povești de succes în transformarea bibliotecii. Invităm toți bibliotecarii din rețeaua Novateca, care au facilitat transformarea bibliotecilor în centre multi-funcționale, comunitare și interactive să prezinte o narațiune scurtă care scoate în evidență schimbările și succesele care au avut loc, și efectele acestora asupra utilizatorilor și comunitatea în întregime.

Poveștile de succes ar trebui să nu mai fie lungi decât o singură pagină, să aibă un titlu atractiv, să fie descrise în mod clar aspectele bibliotecii care s-au schimbat în bibliotecă pentru a deveni mai orientate spre nevoile comunității, rezultatele ce s-au realizat în bibliotecă și efectele asupra întregii comunități (se pot încadra și citate de la unul sau mai mulți dintre utilizatorii bibliotecii care au fost afectați de schimbarea bibliotecii). Povestirile ar trebui să fie însoțite de o fotografie relevantă legată de povestea de succes, și datele de contact ale bibliotecarului.

Cele mai inspirate 8 povești vor fi selectate de Evan și un grup a echipei Novateca, și vor fi postate on-line, iar bibliotecarul-autor va primi un premiu de 1000 de lei pentru a fi utilizat după cum va decide bibliotecarul.

Acest mini-concurs este separat de alte oportunități Novateca și concursuri care pot fi găsite aici , și este pur și simplu o modalitate pentru Evan și echipa IREX Moldova/Novateca de a împărtăși personal succesele și realizările celebrate de către Ministerul Culturii, și de a spune MULȚUMESC pentru dedicația bibliotecarilor care continuă să facă bibliotecile publice din Moldova hub-uri puternice pentru dezvoltarea comunității și centre pentru schimb de experiență!

Istoriile de succes trebuie expediate la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. pînă la ora 15.00, data de 19 August, pentru a fi considerate eligibile pentru concurs. De asemenea, rugăm să menționați în linia de subiect a mesajului: Concurs – Istoria de succes de transformare a bibliotecii.

Așteptăm cu nerăbdare să citim despre succesele voastre!

Cu drag,
Echipa Novateca

roooooo

Contacte

202 Stefan cel Mare Avenue
Kentford floor 8
Chisinau, MD-2004
Tel. +373 22 22 29 92
22 33 85, 22 55 95
75 44 51, 22 88 37
Fax. +373 22 22 88 39
Email: [email protected]

Creare si promovare site